• PT (Personal Trainer)
  • Relatietherapeut en mediator
  • Hoofd IB (interne bewakingsdienst)
  • Postkamermedewerker (security executive)
  • Chef Vaatwasserij (afdeling kwaliteitsbewaking)
  • Buitendienstmedewerker (ballotage externe contacten)

Da's geen vreten, mense!

Hosternokke!

Bob de Hond, est. 2011

Ik ben de klos mense!

Geplaatst door op in Mijn leven als Personal Trainer
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Abonneer op updates
  • Afdrukken

klosJa, jullie lezen het goed: ik ben de klos. En niet alleen dát... ik ben het bokje, de sigaar, de Sjaak en de lul. Ik ben het allemaal!

Ruim een week geleden moest de baas verschijnen voor de Officier van Justitie in haar Paleis. Ik schrijf het hier maar even met hoofdletters om te voorkomen dat ik daar ook nog een douw voor krijg. Dat ik niet genoeg respect toon. Dat kan ik er effe niet bij hebben. Maar dat terzijde.

De baas moest zich in het Paleis verantwoorden voor mijn gedrag op 21 juli 2014 (hier lees je daar meer over).

Driehonderd euro boete mense! Driehonderd euro! Met daarbij bovendien de aantekening dat ik, wanneer ik nog één keer iemand letsel toe breng, uit huis geplaatst ga worden.
Dat zijn geen grapjes mense! Daar gaan we niet om grinnikken. En dan mocht de baas - volgens de Officier van Justitie - nog van geluk spreken want zij kon mijn gedrag in die omstandigheid wel enigszins begrijpen "zij had namelijk óók een hond... zij had een chihuahua". De eis van de tegenpartij - schadevergoeding - had ze daarom afgewezen.

[widgetkit id=82]

Ik wil jullie dus waarschuwen mense!

Wanneer je 's avonds laat met je hond op een terrein loopt waar de hond los mag lopen(!) en er komt een man op je af die onder invloed is van het een of het ander die vervolgens begint te schreeuwen dat je je t#$%&hond aangelijnd moet houden. Ga dan meteen bovenop je hond liggen om hem ervan te weerhouden jou te moeten verdedigen. Zelfs wanneer zo'n man je hond wil schoppen. Zeg niets. Werp jezelf op je hond,  laat jezelf uitschelden en desnoods slaan en schoppen maar voorkom te allen tijde dat je hond je beschermt. Dat mag namelijk niet!

Ik ga het niet ontkennen; ik ben een bijzonder waakse hond met een kort lontje en de baas is een sukkel die zich van alles laat aanleunen. Mijn taak is dus om hem te beschermen tegen verwarde mannen, vage types en enge figuren.
ledermaulkorbDat is mijn karakter nu eenmaal. Dat zit in mijn ras.
Wat ik dan niet fair vind - wanneer ik dat doe - is dat de baas daar voor gestraft wordt; voor zijn slappe lullenkarakter dus. En waar ik het al helemáál niet mee eens ben is dat ik nu, vanwege mijn heldhaftig optreden en onverschrokken inborst, van die 2 een feestneus op moet.

"Het is voor je eigen bestwil, Bob", "We moeten je tegen jezelf beschermen, snap je dat?", "Je wilt toch geen spuitje?" Allemaal dooddoeners die ik die 2 deze week heb horen zeggen. "Als we buiten zijn, Bob, en je wilt loslopen... dan moet je de feestneus op. Dat is niet erg want hij staat je heel erg mooi. Prachtig zelfs. Oh, wat een mooie hond ben je!".

Lou Loene! Dat ding is verschrikkelijk! Ik loop voor gek! Als ik er mee snuffel dan komt er allemaal aarde en ander vuil in en dat komt dan in m'n neus. Ik kan wel ziek worden! Ik kan ook niet eten of drinken met dat ding en ik jaag iedereen de stuipen op het lijf!
En dan die stupide vragen: "Is uw hond gevaarlijk?", "Bijt hij?", "Wat doet ie als ik 'm aai?"

Het aller- allerergste is dat ik mezelf niet meer kan verdedigen tegen andere honden. We hebben hier in de buurt een paar van die typische "Haagse Harries" lopen, met van die platte bekken. Types waar je echt geen ruzie mee wilt krijgen. Als ik door een van hen gepakt word dan ben ik dus de klos, dan kan ik het wel schudden. Normaal kijken ze wel uit voor me, maar met m'n feestneus op ben ik natuurlijk een makkelijke prooi voor die lafbekken.
Ik mag dan alleen nog hopen dat Bella voor me in de bres springt.
En dát mense, dát vind ik het aller-, aller, allerergste: dat een vrouwtje mij moet verdedigen. Een vrouwtje!
Een hoogblond Russisch vrouwtje.
Kunnen jullie je voorstellen hoe ik nu uitgelachen word in de buurt?
Ik kan wel janke!

Waardeer dit blogbericht:

Reacties

opzehondjes banner

zelfbewust

annewinnebanner