• PT (Personal Trainer)
  • Relatietherapeut en mediator
  • Hoofd IB (interne bewakingsdienst)
  • Postkamermedewerker (security executive)
  • Chef Vaatwasserij (afdeling kwaliteitsbewaking)
  • Buitendienstmedewerker (ballotage externe contacten)

Ik wou ik was mijn hond - Reinhard Mey

Geplaatst door op in Neven en nichten in de Muziek
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Abonneer op updates
  • Afdrukken

jeugdportret van een dode duitser met zijn hondNet zoals elke zaterdag is het ook vandaag weer tijd voor “Pop met Bob”. Of er helemaal niets aan de hand is. De feestelijkheden rondom mijn "Duuzend Likes” en mijn vierde verjaardag, morgen (en het feit dat ik daar poepnerveus over ben) mogen natuurlijk geen beletsels zijn.

Ik put uit het archief van de baas. Die heeft al een wonderbaarlijke muzieksmaak. Dan heeft ie nog een hele plank met liedjes over honden. Verleden week heb ik jullie verteld van het geheime hoekje achter de plank met de obscure hondenliedjes. Op die plank is een speciaal plekje ingericht voor liedjes die bijna niemand kent… en daar áchter, achter die liedjes die bijna niemand kent, daar is nog een stapeltje met hondenliedjes die niemand kent. In dat stapeltje liggen, onder een laagje stof, een paar juweeltjes mense… dat wil je niet weten!
Verleden week draaiden we een liedje waar Cindy (van Cindy und Bert) waarschijnlijk nooit meer aan herinnerd wildn worden. En Bert (God hebbe zijn ziel) draait zich waarschijnlijk om in zijn graf.

Dit zijn genoeg bruggetjes naar het liedje van deze week: de ook veels te vroeg gestorven Reinhard Mey. Die kennen we natuurlijk allemaal van “Güte Nacht… Freunde”. Al veertig jaar begint “Met Het Oog Op Morgen” elke dag om elf uur ’s avonds met dit liedje. “Als De Dag Van Toen" kent u natuurlijk ook nog wel.

Maar wat u niet kent is “Soms Zou Ik Mijn Hond Willen Zijn”. Het nummer staat op de LP “Er Zijn Dagen”, waarop meneer Mey in het Nederlands zingt. Niet onverdienstelijk overigens en met een uitspraak waar de Prinsen Bernhard en Claus nog een puntje aan hadden kunnen zuigen.

Over dode Duitsers gesproken: Op de foto bij dit artikel ziet u een schattig jongetje met zijn hond. Het is één van de vier mannen die in dit artikel genoemd zijn. Ook obscuur dus.
Weet u wie van de vier het is? En zo ja… waarom?

Ik vermoed dat mijn grote vriend (en trouwe fan) Jacques Herb het wel weet! Het zou me verbazen als hij het niet weet.

Waardeer dit blogbericht:

Reacties

opzehondjes banner

zelfbewust

annewinnebanner