• PT (Personal Trainer)
  • Relatietherapeut en mediator
  • Hoofd IB (interne bewakingsdienst)
  • Postkamermedewerker (security executive)
  • Chef Vaatwasserij (afdeling kwaliteitsbewaking)
  • Buitendienstmedewerker (ballotage externe contacten)

Ik ben een succesvol ondernemer mense

Geplaatst door op in Mijn leven als Personal Trainer
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Abonneer op updates
  • Afdrukken

kurkenWe hebben het er al een poosje niet over gehad mense, maar naast al mijn part-time baantjes en vrijwilligerswerk ben ik natuurlijk nog steeds bij "die twee" in dienst als persoonlijk trainer. En ik had een taak: dertig kilo er af, bij de baas.
Ik moet eerlijk zijn: aanvankelijk had ik daar niet al te veel succes mee. Dus moest ik naar drastischer middel grijpen.

Nou, inmiddels is het bijna zes weken geleden dat de baas "gestruikeld" is (knipoog). Sindsdien is ie noodgedwongen op een alcoholvrij dieet overgestapt. Dat blijkt uitstekend te helpen: hij is inmiddels tien kilo kwijt. Tien kilo! We zijn dus op een derde. Ja mense, als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat!

teletekst 2015 01 06Is dat alles wat ik deze week te melden heb? Nee. Soms heb je van die dagen die ogenschijnlijk niets nieuws brengen. Geen grote ongelukken of rampen, geen prachtige overwinningen in de sport, geen belangrijke personen die ons plotseling zijn ontvallen. Niets. Een gewone doordeweekse dag zonder schokkend nieuws. Zo lijkt het.

Maar schijn bedriegt, mense. Daarstraks keek ik op Teletekst. Daar zag ik een klein maar toch hoopvol bericht: op de fietspaden in de bebouwde kom zou een maximum snelheid van 25km/uur moeten komen. Volgens het "Kenniscentrum Fietsberaad".
Ik had nog nooit eerder van die mensen gehoord, maar ik ben voor!

Oh mense, hier tegenover, op de bovendijk, aan het Hemelwater, heeft de burgemeester van onze prachtige gemeente ons een hondenlosloopgebied toebedeeld. Een prachtig gebaar, ware het niet dat we dit rijwielpad (want dat is het) moeten delen met whatsappende schoolpubers (losse handen, drie naast elkaar), forenzende arbeiders, blinde pizzakoeriers, dove bejaarden op elektrische fietsen en grote groepen scheldende wielrenners met overgewicht. Een drie meter breed pad dat laatst door de BAM getransformeerd is tot een hobbelige lappendeken met 3 verschillende soorten wegdek.
Voetgangers hebben één meter van die breedte, andere weggebruikers de resterende twee (in twee richtingen).
Op dat pad mogen wij loslopen.
Voor zover dat mogelijk is.  Want dat kan in ieder geval niet op tijdstippen waarop er meer dan twintig mensen wakker zijn in de stad.

van aartsenIk vraag mij soms af - wanneer ik weer aan de kant gescholden wordt - hoe groot de hekel is die mijnheer Jozias van Aartsen aan honden en hun baasjes moet hebben. Of aan iets te dikke wielrenners. Want dat gaat niet samen, honden en wielrenners, dat weet iedereen. Zoiets horen weldenkende mensen elkaar niet aan te doen, mijnheer van Aartsen.
Nu fietsers straks veertig kilometer per uur gaan rijden ontstaan er misschien gevaarlijke situaties. Stel je toch eens voor dat zo'n fiets in de handen van bejaarden valt.

Maar als ik het goed begrijp is er dus een kans dat het uiteindelijk allemaal nog goed gaat komen. Die fiets (en alles wat harder gaat dan 25km/uur) verdwijnt naar de hoofdrijbaan, samen met al het andere gemotoriseerde verkeer. Fantastisch lijkt me dat! Wie toch op dat idee gekomen is, verdient een lintje! En opslag!
Er zullen wel wat meer ongelukken van komen maar met een beetje geluk kunnen we op die momenten spreken van een win/win situatie.

Het wordt vast een mooi jaar mense, dat 2015!
Hosternokke wat heb ik er zin an!

Waardeer dit blogbericht:

Reacties

opzehondjes banner

zelfbewust

annewinnebanner