• PT (Personal Trainer)
 • Relatietherapeut en mediator
 • Hoofd IB (interne bewakingsdienst)
 • Postkamermedewerker (security executive)
 • Chef Vaatwasserij (afdeling kwaliteitsbewaking)
 • Buitendienstmedewerker (ballotage externe contacten)

Ik ben zwaar depressief mensen, maar ik heb een idee!

Geplaatst door op in Mijn leven als Personal Trainer
 • Fontgrootte: Groter Kleiner
 • Abonneer op updates
 • Afdrukken

Ik zit een beetje in de penarie mense,

goedbezigDat komt omdat ik een poosje geleden voorspeld had dat ik voor nieuwjaar meer dan duizend "vind ik leuks" op mijn Facebook pagina zou hebben. Nou, dat is dus mislukt. Ik ben tot 90% gekomen maar dat zijn er geen duizend, hosterlievûh.

Jullie begrijpen dat ik mezelf nu, omdat ik gefaald heb, niet meer echt top voel. Ik kamp met een lichte depressie als het ware. Ik word 's morgens wakker met het gevoel dat het leven niet echt veel zin meer heeft wanneer alles steeds maar mislukt. Waarom zou ik me nog druk maken? Wat zou ik me nog inspannen? Waarom zou ik nog m'n best doen?

De baas heeft dat gemerkt, die neerslachtigheid van mij. Hij gaf me de raad om naar droevige liedjes te luisteren. "Daar knap je echt van op, schooier! Wanneer je hoort dat anderen het nog veel slechter hebben dan jij dan wordt je daar op slag vrolijk van! dan denk je al snel: luister eens wat een verschrikkelijke ellende... daarmee vergeleken is mijn leven een feest."
Ik moet zeggen: die aanpak werkt!
Wat ook werkt: op YouTube kijken naar flimpjes van puberjongens die op hun bek gaan bij het doen van skateboard- of bmx-tricks. Die fails beuren me ook wel op. Maar daarmee kom ik nog niet uit de penarie. Want 900 likes zijn er geen 1000.

Ik ben dus een actie begonnen, op Facebook. voor elke "vind-ik-leuk" die ik op een pagina geef vraag ik er een terug. Lijkt me een fair deal, of niet? En dan vraag ik er meteen een voor Bella. Dat kan in één moeite door. Ik ben tenslotte de beroerdste niet.

Maar nu heb ik een briljant idee! Briljant al zeg ik het zelf!

kettingbriefKennen jullie de Kettingbrief nog, van vroeger. Hebben jullie daar wel eens van gehoord? Ik wist dat niet, maar toen jullie nog brieven met de hand schreven, met een kroontjespen dus, en er nog geen internet was, waren kettingbrieven een probaat middel om snel veel mensen te bereiken. Het werd vooral gebruikt voor goede doelen. Niks mis mee, dus! Een aangrijpend voorbeeld is de brief van mevrouw Timmenga-Hiemstra. Deze lieverd maakte in de oorlog voedselpakketten voor de arme gevangen in kamp Vucht. Om broodbonnen te verzamelen bedacht ze het volgende plan. Ze schreef een brief aan haar vriendinnen:

'Met deze verzoeken wij U vriendelijk, deze kettingbrief 3 maal te willen overschrijven, daarbij het eerste adres weglatend en schrijf dan uw naam en adres op de 5e plaats en zend hem dan aan 3 van Uw kennissen. Stuur dan no 1 van deze brief een broodbon van de volgende week. Binnenkort staat U dan op de eerste plaats en als dan deze brief 5 maal is doorgegaan, ontvangt u zelf 3 x 3 x 3 x 3 x 3 = 243 broodbonnen voor gijzelaars."

Mooi hè? Een prachtig en warm initiatief!

Tegenwoordig hoef je een brief niet meer helemaal met de hand over te schrijven. Je kunt een 'kettingmail' lekker copy-pasten. Ideaal voor grappenmakers, merkten jullie vanaf de late jaren negentig, toen jullie mailbox volstroomde met onzinnige doorstuurmails. Ik was dat niet, mense... ik was toen nog vloeibaar. Maar de baas vertelde het me zojuist.
Als je zo'n mail naar al je vrienden doorstuurde kreeg je op korte termijn 1000 gulden, ging je wens in vervulling of werd je gratis beschermd tegen dat nare computervirus. Daar trapten veel mensen in, maar het was bijna altijd nep: de 'hoax' was geboren. Ik geef een voorbeeld:

"Hallo, ik ben Teddy. Als je dit begint te lezen kun je niet stoppen. Lees dit tot het einde! Zoals ik al zei: Ik ben Teddy. Ik ben 7 jaar oud. Ik heb geen ogen en bloed over mijn hele gezicht. Ik ben dood. Als je dit niet naar tenminste 12 mensen stuurt, zal ik om middernacht naar je huis komen, en mezelf verstoppen onder je bed. Als je slaapt, zal ik je vermoorden. Geloof je me niet?"
En dan volgden gruwelijke plaatjes met voorbeelden van zielige kinderen die de mail niet doorgestuurd hadden.

Ik lag daar vanmiddag in mijn mand over te filosoferen en bedacht het volgende:

Môgge mense!
ik ben Bob de Hond. Jullie kennen mij natuurlijk wel van de verhalen over mijn onaangepaste gedrag en mijn grote bek op mijn website www.bobdehond.nl. Veel van die verhalen zijn - op z'n minst - schromelijk overdreven. In het echt ben ik een lieve en sociaal aangepaste hond die mensen blij en kwispelend tegemoet komt. Een echte knuffelkont! Vroeger, voordat ik in het gesticht ging, ja toen heb ik me wel eens misdragen. Maar nu ben ik een brave hond die in de eerste plaats aan anderen denkt. Dus dat is allemaal over, voorbij. Water onder de brug..
Ik kamp echter met een klein probleempje waardoor ik depressief word.
Ik heb te weinig "vind-ik-leuks" op mijn faceboekpagina. Dat knaagt aan me.
En mijn psych zegt dat tijdens depressies de kans op recidief gedrag aanwezig is.
En dat willen we niet. Nee toch?
Help me dan!

Ga naar de facebookpagina die bovenaan het lijstje staat en geef deze een "vind-vind-ik-leuk". Kopieer vervolgens deze brief, wis de facebookpagina die je net een "vind-ik-leuk" gegeven hebt en voeg een nieuwe facebookpagina toe onder aan het lijstje. Dat mag natuurlijk alleen een hondenpagina zijn, dat begrijp je wel.
Plaats de nieuwe brief vervolgens op de tijdlijn van 5 van je aller- allerbeste hondenvrienden (en 6 of 7 mag ook best hoor). Dat moeten natuurlijk wel mensen zijn die je kunt vertrouwen.
Nou, als alles goed gaat en iedereen doet netjes wat we zojuist met elkaar hebben afgesproken, dan krijgt de facebookpagina die je zelf onder aan het lijstje hebt toegevoegd: 5x5x5x5x5 = 3125 vind ik leuks! Dat gun je je favoriete pagina toch wel?
Precies!
Daarmee ben je pas écht goed bezig mense! Zo doe je een goed hondendoel natuurlijk een geweldig plezier!
Ik ben voor, dus ik begin!

 1. Galgo's 112
 2. Hondenmanieren
 3. Lekker, eerlijk en gezond hondenvoer
 4. Mijn verloofde, de lieverd
 5. Ik zet mezelf op de laatste plaats, bescheiden als ik ben

Een lekkere poot van Bob de Hond!
(en de groeten van mijn verloofde)

Waardeer dit blogbericht:

Reacties

opzehondjes banner

zelfbewust

annewinnebanner